Ellopták a 40 millió dollárt, amit soha senki sem látott

Bitcoin lopás. Küldjön üzenetet

bitcoin lopás

Molnár Csaba A tőzse illetékeseinek bejelentése szerint a tolvajok bitcoint 12 milliárd forintot lovasítottak meg, méghozzá egyszerre. A betörés miatt ideiglenesen felfüggesztették a kereskedést a tőzsdén. Könyörgünk a megértésükért ebben a nehéz helyzetben — áll a Binance meglehetősen kétségbeesett hangvételű közleményében.

bitcoin lopás

Ugyanakkor fogadkoznak, hogy megtérítik az ellopott összeget, miután felszabadítják az ilyen esetekre tartogatott biztosításukat. A támadók többféle technikát használtak a betöréshez, különböző vírusokkal fertőzték a tőzsde rendszereit, illetve adathalász támadást is indítottak a belépéshez szükséges információk megszerzése érdekében.

Így végül hozzáférhettek a tőzsde úgynevezettforró pénztárcájához, vagyis ahhoz az online bitcoinkészlethez, amiből az ügyfelek tranzakcióit fizetik.

Olvasási mód:

A forró pénztárca a Binance által kezelt teljes vagyon nagyjából két százalékát tartalmazta már nem. A tőzsde azt állítja, hogy a tőke egyéb részei érintetlenek és biztonságban vannak.

bitcoin lopás

A hekkerek, bár egy lépésben lopták el az összes bitcoint, nem voltak türelmetlenek. Valószínűleg sokáig kellett várniuk, míg az egymással párhuzamosan indított műveleteik eredményre vezettek, és összegyűjtötték mindazt az információt, ami a behatoláshoz kellett.

Sajnálatos módon nem tudtuk megakadályozni ezt a pénzkivonást, mielőtt végrehajtották volna. Amint azonban megvalósult az utalás, ez bitcoin lopás riasztási mechanizmust beindított rendszereinkben. Ekkor minden tranzakciót azonnal leállítottunk. A tőzsde igazgatója egy élőben közvetített videóinterjúban bevallotta, hogy azóta nem aludt egy szemhunyásnyit se és meglehetősen kutyául érzi magát.

  • Bitcoin-lopás | abwind.hu
  • Felszerelés amellyel gyorsan pénzt lehet keresni
  • Átverések megelőzése - Bitcoin
  • Piaci kereskedési hírek
  • Teljesen lenullázták a hackerek a Nicehash szolgáltatás felhasználóit.

Ugyanakkor azt ígérte, hogy megoldják, hogy ilyesmi ne történhessen meg a jövőben amit — ugye tudjuk — elméletben sem lehet valójában garantálni. Nem ez volt az eddigi legnagyobb bitcoinlopás. Gox tőzsdétől összesen millió dollár mai árfolyamon milliárd forint bitcoin lopás loptak el kriptovalutát, amely a tőzsde csődjéhez vezetett.

Scamcoinok Zsarolás Légy óvatos a zsarolási támadásokkal, ahol idegenek zsarolnak a bitcoinjaidért cserébe. Egy mindennapos módszer erre az e-mail, ahol a küldő küld egy üzenetet melyben azt állítja, hogy meghackelte a számítógépedet és távoli asztali protokollról RDP irányítja.

A közelmúltban is történt hasonló eset : néhány hete 15 milliárd forintnyi ethert lopott el egy hekker.