Feliratkozás hírlevélre

Biztonságos kereskedelem

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai null Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai Az internet felhasználók biztonságos kereskedelem rendszeresen vásárol terméket vagy szolgáltatást a világhálón, az értékesített termékek jelentős része élelmiszer.

A vásárlás ezen formájának legnagyobb előnye a rugalmasság, hogy a szolgáltatások otthonról bármikor igénybe vehetők, azonban ez az új piaci szegmens számos kockázatot is rejt magában. Az előírások hiányos ismeretéből fakadóan az internetes vállalkozások által kínált élelmiszer kockázatot jelenthet.

E-kereskedelem

Mit tehetünk, hogy megvédjük magunkat az internetes kereskedelem veszélyeitől? A kiválasztott termék megrendelését biztonságos kereskedelem alaposan tanulmányozzuk a honlapon feltüntetett információkat, az oldalon kínált árucikkeket, a weboldal egészét.

Ha ennek eredményeként ellentmondást tapasztalunk, az kétes termékre, vagy kétes vállalkozásra utalhat. Az alábbi tippek segíthetnek minimalizálni annak kockázatát, hogy az e-kereskedelemben tevékenykedő fekete vállalkozás áldozatául essünk. Mindenekelőtt nézzük meg, hogy van-e magyar nyelvű tájékoztató a termékről. A webáruházak is kötelesek valamennyi, a termékkel kapcsolatos tájékoztatást közzétenni a honlapon, élelmiszerek esetében a lejárati dátumon kívül minden információnak szerepelnie kell, ami a termék jelölésén kötelező.

Jó tudni! A NÉBIH — kockázatbecslés és bejelentés alapján — rendszeresen végez ellenőrzéseket, az élelmiszerértékesítéssel foglalkozó webáruházak száma azonban rendkívül magas.

Biztonságos vásárlás és járvány-védekezés az e-kereskedelemben

Különösen nagy a kockázat a külföldről közvetlenül házhoz rendelt élelmiszerek esetében, hisz ott a termék egyből a vásárlóhoz kerül. Mire figyeljünk étrend-kiegészítők rendelése esetén? Ne rendeljünk olyan készítményt, ami gyors és irreális sikert ígér, melynek tájékoztatója nem érhető el, vagy nem egyértelmű, amit csak az interneten értékesítenek, amelyet magánszemély árul, amelynek összetevői nem ismertek, vagy ismeretlen összetevőt tartalmaz.

Az étrend-kiegészítők jelölésére speciális szabályok vonatkoznak.

ahol gyorsan kereshet bitcoinokat

Az ilyen termékek esetében is az összes jelölési elemnek szerepelnie kell a honlapon, amelyeket a terméken is megtalálunk. Legyünk figyelmesek! Ne higgyünk a fórumokon, chat szobákban fellelhető ajánlásoknak. Az ilyen vásárlói tapasztalatok gyakran álcázott reklámok.

Mit ér egy élet - (Human Trafficking) amerikai-kanadai filmdráma, 2005 (Teljes film magyarul)

Tájékozódjunk a megrendelni kívánt termék számunkra ismeretlen összetevőiről. Ellenőrizzük, hogy a honlapon szereplő termékkép megjelenése megegyezik-e a kereskedelmi forgalomban kapható termékével.

Ellenőrizzük, szerepel-e a termék az OGYÉI által nyilvántartott, regisztrált étrendkiegészítők listáján. Gyakorlati tanácsok internetes vásárláshoz Ellenőrizzük az Impresszum alatt feltüntetett adatokat: teljes cím nem csak postafiók!

Az e-kereskedelem biztonsági kérdései

Figyeljünk a következőkre: Vásárlás előtt olvassuk el az Általános Szerződési Feltételeket ÁSZF Az online piacterek, aukciós oldalak, internetes szolgáltatók nem vállalnak felelősséget a közzétett ajánlatok tartalmáért. Körültekintően kell eljárni a külföldi székhelyű szolgáltatók különösen a nem EU tagországok esetében. A jogszabályi biztonságos kereskedelem eltérőek lehetnek.

opciók a

A magyar vállalkozásoknak biztosítaniuk kell a 14 napon belüli indoklás nélküli elállási jogot. Az élelmiszerek esetében nem mindig élhetünk az elállás, visszaküldés lehetőségével pl.

A biztonságos vásárlásra figyelmeztet az Országos Kereskedelmi Szövetség

Figyeljünk a rejtett költségekre pl. Tájékozódjunk az eladó által felajánlott fizetési lehetőségekről. Biztonság szempontjából nagy különbségek lehetnek az egyes pénzátutalási lehetőségek között. Csak biztonságos internetkapcsolat esetén teljesítsük a kifizetést.

Mitől biztonságos az online számlázás? - E-kereskedelem - DigitalHungary

A vállalkozó köteles a vásárlót tájékoztatni a székhelyéről, panaszkezelés helyéről. Mire figyeljünk a termék átvételekor? Valóban az általunk megrendelt termék érkezett meg? Zárt, sértetlen a termék csomagolása? Kaptunk a kiszállított termékhez számlát, szállítólevelet?

Az e-kereskedelem biztonsági kérdései

A számlán szerepeltetett cég megegyezik a honlapon feltüntetett céggel? Gyorsan romló élelmiszer esetében átvételkor a termék hőmérséklete megfelelő?

forex interaktív indikátor

Rendelkezik a termék magyar nyelvű jelöléssel? Állati eredetű élelmiszer esetében tartalmazza a jelölés a létesítmény azonosító jelölést ovális alakú jel? Bio termék esetén tartalmazza a csomagolás a kötelező jelöléseket? Az allergénekre vonatkozó jelölés megegyezik a megrendelt termék esetében biztonságos kereskedelem információval?

Friss hírek Az utóbbi időszakban a közösségi felületeken terjedő privát ajánlatok biztonságos kereskedelem felhívjuk a hobbi- és haszonállattartók figyelmét, hogy állatgyógyászati készítményt kizárólag legális polonix vélemények szabad beszerezniük, a vényköteles szerek felírására pedig csak az állatorvos jogosult!

A nem legális forrásból származó, valamint biztonságos kereskedelem rosszul megválasztott és helytelenül adagolt készítmények rendkívül kockázatosak lehetnek az állatok egészségére, ezért az alkalmazásuk semmiképpen sem javasolt, és mindezek mellett jogszabályba is ütközik! Munkacsapatok százai dolgoznak ezekben a hetekben az ültetvényeken, a termőterületeken, az osztályozó és csomagoló üzemekben. A Nébih összegyűjtötte azokat a javasolt intézkedéseket, amelyek a jelenlegi járványhelyzetben a dolgozók egészségének megóvását leginkább szolgálják.

Pethő, Attila Absztrakt: Az elektronikus kereskedelem a mindennapi életünk részévé vált. Webshopok tömkelege van a világhálón, amiknek az összesített forgalma a világ GDP-jének, igen csak jelentős részét teszi ki. Egy olyan kereskedelmi formának, ami a világ jövedelmének ekkora részét teszi ki, a biztonságos használata felettébb fontos. Az interneten emiatt a jelenség miatt, értékes és érzékeny adatokat használunk,