Részvény – Wikipédia

Fajtájának részvényopciója

Facebook Rekordbevétel és könyvelési visszásságok az NVIDIA-nál Erős negyedéven fajtájának részvényopciója túl az NVIDIA, a vállalat részvényeinek árfolyama mégis 8 százalékkal csökkent tegnap, amikor a cég bejelentette hogy vizsgálatot indít a részvényopciók elkönyvelésének dátumozásával kapcsolatban.

aki jó pénzt keres

Az NVIDIA mindazonáltal hangsúlyozta, hogy a vizsgálat eredménye nem fogja befolyásolni a korábban már nyilvánosságra hozott eredményeket, a jelenlegi negyedévben azonban ezzel kapcsolatban egyszeri költségek kerülhetnek elkönyvelésre. Mi történhetett? Botrányszagú a levegő az amerikai pénzügyi világban, ahogy az utóbbi hetekben számos informatikai vállalatnál -- köztük van Steve Jobs mindkét cége, az Apple és Pixar, a Juniper, a Cablevision, a Marvell, az RSA Securities, a VeriSign, a Rambus -- derült fény a részvényopciók elkönyvelésével kapcsolatos visszásságokra.

Az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet nem kevesebb mint 80 vállalatnál indított vizsgálatot 2022 naponta bináris opciókon esetleges könyvelési fajtájának részvényopciója feltárására, számos vállalat pedig ezt megelőzve önként kezdett vizsgálódásba.

A vezetőknek, alkalmazottaknak juttatott részvényopciókkal kapcsolatos manipulációknak két fajtája terjedt el, immár nyugodtan kijelenthető, hogy széles körben. Az egyik a visszadátumozás, amikor egy részvényopció a ténylegesnél korábbi dátummal kerül elkönyvelésre, amikor a papírok még kevesebbet értek.

Ezzel a módszerrel a vezetőket, dolgozókat azonnali nyereséghez lehet juttatni.

bináris opciós stratégia 5 perc halász számára

Ez a gyakorlat önmagában még nem is törvénytelen, amennyiben az összes részvényest és a hatóságokat is értesítik, illetve a módosított dátumozással kapcsolatban felmerült, azonnal jelentkező nyereséget elkönyvelik. Hogy a visszadátumozás mennyire elterjedt, azt jól mutatja az Indiana Egyetem két pénzügyi professzora, Erik Lie és Randall Heron tanulmányaakik és között az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott nyilvános dokumentumokban vizsgálták meg összesen közel 40 ezer vezetői részvényopció-juttatásait és azok időpontját.

A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy ezek 18,9 százaléka minden valószínűség szerint manipulált, visszadátumozott.

Hozzászólás

A részvényopciók manipulációjával kapcsolatos másik elterjedt szokás az ún. Ez azt a gyakorlatot takarja, amikor a vállalatnál egy nagyobb, várhatóan pozitív kicsengésű, a részvényárfolyamra jótékony hatással levő hír bejelentése pl.

egyedi stratégiák a bináris opciók kereskedésére

Az Apple-nél indított vizsgálat számos olyen fajtájának részvényopciója derített fényt, amikor a cég felsővezetői röviddel az erős negyedéves eredmények bejelentése előtt jutottak részvényopciókhoz és egyik esetben például pár óra alatt több mint 7,5 millió dollárt kerestek.

A vizsgálat lezárásáig a vállalat elhalasztotta teljes pénzügyi jelentésének közzétételét, a vállalat mindössze annyit közölt, hogy a június án véget ért negyedévében a bevétel 20 százalékkal ,5 millió dolláros rekordszintre nőtt, ami meghaladta az előrejelzéseket.

Jen-Hsun Huang fajtájának részvényopciója a cég által kiadott közleményben elmondta, egyaránt erőteljes volt a növekedés az asztali gépekbe, notebookokba és mobil eszközkbe szánt grafikus chipek szegmensében.

  • A megvásárolt kripta likviditása
  • Szakkifejezések - HVCA - Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület

A jelentésből kiderül, hogy a noteszgépekbe szánt GeForce Go termékvonal bevétele új rekordot döntött, az NVIDIA pedig ről 37 százalékra növelte részesedését a diszkrét mobil grafikus chipek szegmensében.

A Quadro termékvonalon elért bevétel 27 százalékkal nőtt és rekordot döntött.

  • Java diagram a bináris opciókhoz
  • US részvényopciók - Tőzsde Fórum: Tőzsdeszakmai Közösség