2018. november 27. – KB4467108 (a havi kumulatív frissítés előzetese)

Kumulatív lehetőség

A pár héttel ezelőtti tragikus, afganisztáni incidens után tán még meglepőbb az igazság: a házilagos robbanóeszköz-készítés egyik szándéktalan előfutára éppenséggel maga is magyar volt.

kereset az internetes bitcoinokon

Az afganisztáni, iraki, korábban a vietnami háború vagy éppen a városi gerillamozgalmak, az "alacsony intenzitású katonai konfliktusok" eszköztárában gyakorta szerepelnek relatíve olcsó, otthon, a sufniban is előállítható támadófegyverek. Ezek egyik alcsoportját képezik azok a könnyedén, némi lakatosmunka árán összeeszkábálható, improvizált robbanóeszközök, kumulatív lehetőség az úgynevezett EFP robbanással kialakított lövedékek csoportjába tartoznak.

Egy napig volt tölthető bármilyen androidos mobilra a Gmail Go

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár a magyar konvoj elleni véres rajtaütés nyitányaként éppen egy ilyen, házilagos aknával támadták meg az élen haladó páncélozott járművet - az áldozatok halálát és sebesülését egy RPG típusú gránátvető, azaz egy "professzionális" fegyver okozta - ezek viszont szintúgy egy üreges kialakítású, kumulatív a robbanásból fakadó erőhatást egy bizonyos, kitüntetett irányban összegző robbanótöltetet lőnek ki, rakétahajtással.

Sárkány ellen A célzottan robbanó töltetek technológiája a páncélozott járművek, harckocsik tömeges megjelenése, tehát az I. A feladat nem egyszerű: a rollover bináris lehetőségek töltetnek kumulatív lehetőség sok-sok centiméter vastag páncélon kell áthatolnia, amire egy hagyományos robbanótöltet bomba, akna magában nem kumulatív lehetőség alkalmas.

A havi kumulatív frissítés előzetese Válassza ki a termék verzióját Továbbfejlesztések és javítások Ez a nem biztonsági jellegű frissítés olyan továbbfejlesztéseket és javításokat tartalmaz, amelyek a KB jelű frissítés részét képezték megjelent Kijavítottuk az Orosz nyári idő időzóna-változásait. Kijavítottuk a Marokkói nyári idő időzóna-változásait. Ismert problémák ebben a frissítésben Tünet Megkerülő megoldás A frissítés alkalmazása után bizonyos ügyfélszoftver-konfigurációk esetén leállhat a hálózati interfész vezérlőjének működése.

Az első adódó megoldás, hogy nagy sebességű és nagy szilárdságú töltettel próbáljuk eltalálni a tankot ami többnyire igen drágade próbálkozhatunk nagyobb mennyiségű robbanóanyaggal is, ezt viszont körülményes a harckocsi közelébe juttatni. A harmadik módszer a kumulatív hatású töltetek alkalmazása: ilyenkor magában a robbanóanyagban alakítunk ki olyan, szimmetrikus üreget, amely a vélelmezett céltárgy irányába néz, s ennek a túloldalán indítjuk el a robbantást.

Ezzel a módszerrel szabályosan fókuszálni lehet a robbanás során felszabaduló erőhatást.

dolgozzon az otthoni hálózaton

Így a robbanás - többnyire a nagy reakciósebességű oxidációs folyamat nyomán felszabaduló izzó gázok miatt - képes arra, hogy szétroncsolja még a legerősebb páncélzatokat is. És ez még csak az elsődleges hatás!

Réz, tányér A manapság használt kumulatív hatású robbanóeszközök legyenek gyári tankelhárító lövedékek vagy házilagos munkadarabok jórészt Misnay József hadi műszaki törzskari őrnagy által, a Királyi Magyar Haditechnikai Intézetben között kifejlesztett fegyverek működési elvén alapulnak.

Persze voltak hasonló érdeklődési területen dolgozó kortársai: ilyen volt Hubert Schardin német fizikus, aki a harmincas évektől foglalkozott az üreges töltetek elméleti problémáival, és nyarán Budapesten személyesen is megismerkedhetett Misnay fejlesztéseivel.

A magyar műszaki tiszt komoly, a háborúban is bevethető gyakorlati eredményeket ért el: a 43M kumulatív és a L'TAK-nak nevezett lövő tányéraknát egyaránt bevetették, mi több, a Keleti-Kárpátokban kialakított védelmi vonalat valósággal telerakták efféle robbanóeszközökkel. Mint az közismert, ezt a vonalat végül egyszerűen megkerülte a Vörös Hadsereg a román kiugrás után.

Misnayt - akit a háború végén letartóztatott a német kémelhárítás és az amerikaiak szabadították ki - a demokratikus honvédségben is alkalmazták, sőt ezredessé léptették elő, miután tól kezdve újabb kutatási eredményeket ért el a Haditechnikai Intézetben.

otthoni munka udine

Itt többek között a ma is használt EFP fegyverek elődjével, az általa trotilágyúnak nevezett eszközzel kísérletezett - ezzel akár százméteres távolságból vagy még messzebbről akart harckocsikat megsemmisíteni.

Misnayt azonban mint az a témát kutató Hajdú Ferenc mérnök alezredes, hadtörténész az Élet és Tudomány Az államvédelem itt is rendszeresen vegzálta, Budapestre as haláláig nem térhetett vissza.

Itt egy apró változás, amitől a Google halálra rémülhet

Ám akkor még őrültnek tartott elgondolásairól hamar még a halála előtt kiderült, hogy úttörő jellegűek, a nemzetközi szakirodalom a kumulatív hatású üreges eszközök működési elvét azóta Misnay-Schardin-effektusnak hívja. A manapság is használt, házilagos kumulatív aknákhoz, robbanóeszközökhöz elengedhetetlen egy olyan konkáv homorútöbbnyire rézből mert kumulatív lehetőség a legolcsóbb készült tányér, melyet a robbanóanyaggal bélelt, hátul zárt fémcső tetejére helyeznek, s amelynek anyagát a távirányítással vagy időzítéssel kiváltott robbanás fogja nagy sebességű, pusztító anyagsugárrá alakítani.

A fémtányérok és fémbélések előállítására szakosodott üzemek elleni hajtóvadászat ma is fontos része a palesztin területeken, Irakban vagy éppen Afganisztánban zajló gerillaellenes műveleteknek.

Havi kumulatív frissítés Válassza ki a termék verzióját FONTOS: Ez egy kötelező biztonsági frissítés, amelyet a rendszer minden ügyfélnek automatikusan felkínál. Az eszközök biztonságossá tétele érdekében azt javasoljuk, hogy telepítse mielőbb ezt a frissítést, majd indítsa újra a számítógépet a hibajavítás életbe léptetéséhez. A kumulatív frissítéseknél megszokott módon ez a frissítés is felülírja a korábbi frissítéseket. Megjegyzés: Ez a frissítés nem helyettesíti a soron következő,