Üdvözlünk a Prog.Hu-n!

Mockito android,

Elsősorban webes alkalmazások szerver- és kliensoldali implementációján dolgozom. Munkaidőn kívűl az Audio Schedule Manager mobilos alkalmazást fejlesztem Android alatt és a Testbirds -nél tesztelgetek. Az aktuális fejlesztésekkel kapcsolatban néhány blogot is írok, ha időm engedi. Munkával kapcsolatban a LinkedIn -en keresztül érhetsz el. Eszközök "Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.

Teszteles androidon 1 Itt ugye nem a manualis tesztekrol lesz most szo. Javaban ugye unit teszt alatt a junit teszteket ertjuk, amivel metodusokat es osztalyokat tesztelhetunk.

mockito android

Altalaban minden osztalyra egy teszt osztaly keszul es minden metodusra egy teszt metodus. Az osztaly mukodese soran a mas osztalyokat mokoljuk.

mockito android

Easymock, mockito etc. Unit teszteket altalaban akkor kell irni, ha csapatban dolgozunk.

mockito android

Androidon a unit tesztek a jvm en futnak a gepen. Ezt local unit tesztnek is mockito android.

  1. A bináris opciók segédprogramjai
  2. Bináris opciók gödör

Van meg az instrumentation unit teszt. Amikhez az android szukseges mar. A local unit teszt nyilvan gyorsabb, mint a masik, ott ugyanis real eszkozon fut le a cucc.

Account Options

Unit tesztek jvm en es android runtime on is futtathatok. De persze van az Espresso, ami egy egyszeru user interface teszt framework. Ha az osztalyaid nem hivjak meg az android apit, akkor ezeket junit al tesztelheted.

mockito android

Hogyha fuggosegek vannak az android apival, akkor egy mocking framework mockito android, mint pl a Mockito. Miket kell tesztelni egy android appon?

A mobil applikációk tesztelése más szoftverekhez képest — mint pl. Rengeteg manuális tesztelés szükséges, hogy meggyőződjünk arról, egy mobil applikáció az elvárt módon működik a különböző használati esetek során.

mockito android

Ennyit az elso reszrol, a masodik reszben bemutatom, hogy android eseteben android studional miket kell beallitani, hogy tesztelni tudjunk.